Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ Νικόλαος
Ελλάδα
Οινολoγος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Μετά το τέλος των σπουδών του στο Τ.Ε.Ι. της Αθήνας το 1986, επέστρεψε στο νησί του για να αφιερωθεί στο σημαντικό δυναμικό της περιοχής. Εργάστηκε ως οινολόγος στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines, και από το 2003 είναι προϊστάμενος του τμήματος παραγωγής, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Είναι οινολόγος χαμηλού προφίλ και η φιλοσοφία των κρασιών στα οποία συμμετέχει βασίζεται ιδιαίτερα στην ανάδειξη των ποικιλιών της Σαντορίνης με τα ιδιαίτερα εδαφοκλιματικά στοιχεία του τόπου. Υιοθέτησε πρότυπα και καθιέρωσε μεθόδους που οδήγησαν στη δημιουργία προϊόντων που συνδυάζουν την ποιότητα με τη σημαντική εμπορική επιτυχία. Επιπλέον, στην εικοσιπεντάχρονη πορεία του στο χώρο, δεν λησμόνησε ούτε για λίγο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος, που είναι ενθύμημα μιας πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και ιστορικής συνέχειας.
Είναι μέλος της επιτροπής κατάταξης οίνων Π.Ο.Π. Σαντορίνη και Κριτής στην Εθνική Διαδικασία επιλογής Κρασιών Πρεσβευτών.
Το 2006 βραβεύτηκε από το 2ο διεθνές συνέδριο «Άμπελος», για την προσφορά του στην οινοποιεία της Σαντορίνης.
Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
  • Έδρα

   Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
   τηλ: 2310 281617, 2310 281632
   fax: 2310 281619
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

   Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
   Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
   Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
   Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
   Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

glosses mobile