Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

MONTEMIGLIO Leonardo
Ιταλία
Docente Organizzazione Nazionale AssaggiatoriI Di Vino
Ο Dr. Leonardo Montemiglio γεννήθηκε το 1941 στην Ιταλία, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό. Σπούδασε γεωπονικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Στη συνέχεια παρακολούθησε σπουδές με μεγάλη εξειδίκευση στο χώρο του οίνου, ενώ διδάσκει και σε ανώτατα γεωπονικά ιδρύματα.
Για τριάντα πέντε χρόνια εργάστηκε στο Ιταλικό Ινστιτούτο Εξωτερικού Εμπορίου, τελευταία ως Διευθυντής, του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του τομέα Οίνο και μη αλκοολούχων ποτών, στα κεντρικά γραφεία της Ρώμης.
Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο καθώς άρθρα και επιστημονικές μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε σημαντικά περιοδικά γεωπονικού, οινολογικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.
Επίσης έχει διατελέσει εκπρόσωπος και σύμβουλος πολλών επιτροπών του ICE (Italian Institute for Foreign Trade) για την προώθηση του οίνου.
Είναι ιδρυτής του Εθνικού Οργανισμού Γευσιγνωστών Οίνου της Ιταλίας (ONAV, Organizzazione Nazionale Assaggiatori Vino) και μέχρι σήμερα διδάσκει εκεί. Επίσης έχει διατελέσει εκπρόσωπος του O.I.V. (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin) σε εθνικούς κα διεθνείς διαγωνισμούς Οίνου.
Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
  • Έδρα

   Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
   τηλ: 2310 281617, 2310 281632
   fax: 2310 281619
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

   Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
   Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
   Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
   Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
   Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

glosses mobile