Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

SOLEAS George
Καναδάς
Οινολoγος
George J. Soleas, SVP Logistics & Quality Assurance
Ο κ. Γεώργιος Σολέας απέκτησε τους τίτλους M.Sc. και Ph.D από το πανεπιστήμιο του Τορόντο με ειδίκευση στην αναλυτική και βιοχημική σύσταση των αλκοολούχων ποτών (πολυφαινόλες κ.ά.) και στην απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκπαιδεύτηκε στην Οινολογία στο U.C. Davis της Καλιφόρνια και για έντεκα χρόνια εργάστηκε στην Οινική Βιομηχανία του Καναδά ως Διευθυντής Έρευνας και Διασφάλισης Ποιότητας σε μεγάλο Οινοποιείο ενώ παράλληλα προέδρευσε για εννιά χρόνια στην τεχνική και επιστημονική Επιτροπή του καναδικού ιδρύματος κρασιού. Δώδεκα χρόνια εργάστηκε ως Διευθυντής διασφάλισης ποιότητας στην LCBO ενώ πρόσφατα διορίστηκε στη θέση του Senior Vice President - Logistics & Quality Assurance.
Αποτελεί μέλος πολλών ιδρυμάτων και ειδικών επιτροπών όπως “Expert Committee” of the World Wide Trade Group (WWTG), Inter-Agency Council on Food Safety, Advisory Board of the Cool Climate Oenology and Viticulture Institute - Brock University, VQAO Standards Committee και American Society of Enology and Viticulture.
Η οινολογική και βιοχημική έρευνά του έχει οδηγήσει σε 8 κεφάλαια βιβλίων, 42 δημοσιεύσεις με ομότιμες αναθεωρήσεις και διάφορες εθνικές και διεθνείς παρουσιάσεις, επιστημονικές ή στην οινοβιομηχανία, με θέμα τα αλκοολούχα ποτά.
Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
  • Έδρα

   Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
   τηλ: 2310 281617, 2310 281632
   fax: 2310 281619
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

   Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
   Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
   Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
   Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
   Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

glosses mobile