Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

GIACOSA Franco
Ιταλία
Oenologist
Ο Franco Giacosa γεννήθηκε στην περιοχή Alba του Piemonte. Το 1966 πήρε πτυχίο οινολογίας από τη σχολή Οινολογίας της Alba ενώ το 1974 απέκτησε και πτυχίο στην εμπορία και διαφήμιση. Έχει εργαστεί σε κάβες στην επαρχία του Asti και της Σικελίας και από το 1974 εώς το 1997 εργάστηκε στο οινοποιείο ¨Duca di Salaparuta spa¨. Ήταν ο πρώτος οινολόγος της Σικελίας που υποστήριξε την άποψη ότι η γηγενής ποικιλία ¨Nero D`Avola¨ μπορούσε να παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά, άποψη που με το χρόνο επαληθεύτηκε. Από το 1997 μέχρι σήμερα εργάζεται στην οινοποιητική εταιρεία Zonin η οποία διαθέτει οινοποιεία σε 7 περιοχές της Ιταλίας και έχει υπό την επίβλεψή του 18 οινολόγους και 14 γεωπόνος που εργάζονται για την εταιρεία, την μεγαλυτερη οινολογική ομάδα της Ευρώπης.
Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
    • Έδρα

      Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
      τηλ: 2310 281617, 2310 281632
      fax: 2310 281619
      email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

      Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
      Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
      Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
      Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
      Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

glosses mobile