Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία του 20ού Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Η τριήμερη επετειακή 20ή διοργάνωση του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2020. Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, Master Sommelier, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές. Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκπαιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανακοίνωση σχετικά με την παράδοση των μεταλλίων του 20ού ΔΔΟΑΘ

Θερμά συγχαρητήρια στις οινοποιίες και στις αποσταγματοποιίες που έχουν κερδίσει μετάλλιο ή διάκριση στον 20ό επετειακό ΔΔΟΑΘ!

Σύντομα θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς.
Η τελετή απονομής των μεταλλίων του Διαγωνισμού, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου, στα πλαίσια της έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2020, αναβάλλεται λόγω των τελευταίων εξελίξεων που αφορά εξάπλωση ιού.
Οι διοργανωτές θα ενημερώσουν τους οινοποιούς και τους αποσταγματοποιούς για την εξέλιξη στην προετοιμασία νέας εκδήλωσης.

Οδηγίες παράδοσης δειγμάτων (οίνων/αποσταγμάτων)

Τα δείγματα (οίνοι / αμπελοοινικά αποστάγματα) που συμμετέχουν στον 20ό ΔΔΟΑΘ, θα πρέπει να παραδοθούν έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην αποθήκη της διοργάνωσης εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-HELEXPO (Εγνατία 154), στο νότιο μέρος, στο ισόγειο περίπτερο (γκρι με σκαλοπάτια) ανάμεσα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MOMus) και στον Πύργο του ΟΤΕ.

Προθεσμία παράδοσης δειγμάτων: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.

Ο επετειακός 20ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι γεγονός!

Η κορυφαία θεσμική οινική διοργάνωση για το κρασί στην Ελλάδα

Δελτίο Τύπου

Ο επετειακός 20ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι γεγονός!

Η 20ή διοργάνωση του σημαντικότερου οινικού θεσμού στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για «Associate Judges» από τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2020

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» προσκαλεί γνώστες-δοκιμαστές κρασιού να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή ως «Associate Judges» στον Διαγωνισμό του 2020 που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 25, 26 και Φεβρουαρίου.

Ο θεσμός των «Associate Judges» λειτούργησε στους δύο προηγούμενους Διαγωνισμούς μας με εξαιρετική επιτυχία και αποτελέσματα, προσδοκώντας στη δημιουργία μελλοντικών κριτών κρασιού που δεδομένα θα ωφελήσουν τον Ελληνικό οίνο σε πολλά επίπεδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Το «6th Greek Wine Industry Award» στον κ. Γιώργο Παπαπαναγιώτου

Κορυφαίο γεγονός στην τελετή απονομής των μεταλλίων του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2019» η απονομή εκ μέρους όλων των οινοποιών Ελλάδας του ειδικού βραβείου «Greek Wine Industry Award».

Στη φετινή 6η απονομή, το βραβείο προσφέρθηκε στον κ. Γιώργο Παπαπαναγιώτου, προϊστάμενο Τμήματος Προγραμμάτων Οίνου της Enterprise Greece (πρώην Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών / ΟΠΕ).
Ο κ. Στέλλιος Μπουτάρης, πρόεδρος της ένωσης οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», φανερά συγκινημένος, προσέφερε στον κ. Παπαπαναγιώτου το βραβείο εκ μέρους όλων των Ελλήνων οινοποιών, εξαίροντας το έργο και τη συμβολή του στην προβολή και προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Οίνου στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου με τη σειρά του ευχαρίστησε τους Έλληνες οινοποιούς για το βραβείο, δηλώνοντας πως ήταν τιμή για εκείνον να υπηρετήσει τον οινοποιητικό κλάδο, πάντα με προσήλωση και την αίσθηση του καθήκοντος.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΔΟΑΘ 2019 - Τελετή Απονομής Μεταλλίων & Συμμετοχή στο Οινόραμα

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης στην Αθήνα 2-4 Μαρτίου 2019

Τελετή Απονομής Μεταλλίων & Έκθεση Οινόραμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το γεγονός που οι Έλληνες οινοποιοί και αποσταγματοποιοί αναμένουν, η τελετή απονομής με το επίσημο δείπνο του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»!
Η τελετή απονομής του Διαγωνισμού αποτελεί πάντα το μοναδικό γεγονός όπου οι Έλληνες οινοποιοί και αποσταγματοποιοί έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μεταξύ τους σαν παρέα συνοδοιπόρων στην ίδια κατεύθυνση, της δημιουργίας και προώθησης των επώνυμων ποιοτικών ελληνικών οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποτελέσματα - Βράβευση - Οινόραμα

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
στην Αθήνα 2-4 Μαρτίου 2019
Αποτελέσματα – Βραβεύσεις – Οινόραμα

Το διαγωνιστικό τμήμα του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» ολοκληρώθηκε φέτος στις 21 Φεβρουαρίου, ύστερα από τις τριήμερες εργασίες γευστικών δοκιμών και αξιολόγησης 25 έμπειρων γευσιγνωστών-κριτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Διαγωνισμός συμπληρώνοντας πλέον τα 20 χρόνια λειτουργίας του (1999-2019), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και τους νικητές και ετοιμάζεται για την παρουσία του στην Αθήνα, μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου 2019!

Διαβάστε Περισσότερα

Καλά νέα από τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης 2019

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης» συμπληρώνει φέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας του (1999-2019) και διεξάγεται από 19 έως 21 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας ήδη τις καλύτερες προϋποθέσεις για μία εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός 2019 σε νούμερα:

Διαβάστε Περισσότερα

Καινοτομεί και φέτος ο Διαγωνισμός! 4 master of wine και 1 master sommelier πρόεδροι των 5 ομάδων γευσιγνωστών!

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης 2019» θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικός στόχος του Διαγωνισμού, από την πρώτη διοργάνωση το 1999, ήταν να αναδείξει το επώνυμο Ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είκοσι χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε Περισσότερα

Για πρώτη φορά, «Τα ΒορΟινά» φιλοξενούν τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»

Για πρώτη φορά, «Τα ΒορΟινά» φιλοξενούν τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» με ξεχωριστό stand στο οποίο οι επισκέπτες στην εκδήλωση θα μπορούν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν μερικά από τα βραβευμένα κρασιά του.

Διαβάστε Περισσότερα

Associate Judges 2019

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των 5 «associate judges» του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2019, οι οποίοι είναι οι:
 • Drosou Kalliopi
 • Iliadis Zacharias
 • Kitsos Alexander
 • Teperidou Paraskevi
 • Stergiou Afroditi
H γραμματεία του Διαγωνισμού θα επικοινωνήσει μαζί τους για ότι αφορά τη συμμετοχή τους.

Ο θεσμός των «Associate Judges» λειτούργησε πέρσι για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό μας με εξαιρετική επιτυχία και αποτελέσματα, προσδοκώντας στη δημιουργία μελλοντικών κριτών κρασιού που δεδομένα θα ωφελήσουν τον Ελληνικό οίνο σε πολλά επίπεδα.

Πρόκειται ακόμη, για μια προσπάθεια ευκαιρίας σε, νεαρούς κυρίως, επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού, να αποκτήσουν εμπειρία στο κομμάτι της γευστικής αξιολόγησης οίνων.

Η επιλογή των πέντε (5) «Associate Judges» θα γίνει από την Ο.Ε. του Διαγωνισμού και η απόφαση της θα είναι τελική.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για «Associate Judges» από τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2019

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» προσκαλεί γνώστες-δοκιμαστές κρασιού να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή ως «Associate Judges» στον Διαγωνισμό του 2019 που θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη, από τις 19 έως 21 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Απονομή μεταλλίων 2018

18ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - 4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή απονομής μεταλλίων - Greek Wine Industry Award

Για 18η χρονιά ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες της διοργάνωσης και της διεξαγωγής του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης» ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο «4ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», με τις τριήμερες γευσιγνωσίες από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ακολούθησε αμέσως μετά, την τελετή απονομής των μεταλλίων, στις 10 Μαρτίου, στις οινοποιίες και αποσταγματοποιίες που απέσπασαν ανάλογη βαθμολογία και στη γευσιγνωσία των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων στην έκθεση Οινόραμα, στις 11 και 12 Μαρτίου.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ 2018

Η τελετή απονομής των μεταλλίων στους οίνους και στα αποστάγματα που έχουν βραβευθεί στον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2018» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο επίσημου δείπνου, το Σάββατο 10 Μαρτίου, ώρα 20:00 στην αίθουσα «Εσπερίδες» του ξενοδοχείου Athens Hilton
Για τη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε

πατήστε εδώ

Δελτίο Τύπου - 18ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

18ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

27 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2018

Δελτίο Τύπου

Στις 27 & 28 Φεβρουαρίου και στις 1 Μαρτίου, πραγματοποιούνται φέτος ο «18ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» και ο «4ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Associate Judges από τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης προσκαλεί δοκιμαστές κρασιού να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή ως Associate Judges στον Διαγωνισμό του 2018 που θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη, από τις 27 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου.

Ο θεσμός των Associate Judges υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες στην Αυστραλία, και είναι μια προσπάθεια να δώσει την ευκαιρία σε, νεαρούς κυρίως, επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού, να αποκτήσουν εμπειρία στο κομμάτι της γευστικής αξιολόγησης κρασιών. Οι Associate Judges είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι επόμενες γενιές κριτών κρασιού, που δεδομένα θα ωφελήσουν το Ελληνικό κρασί σε πολλά επίπεδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Tελετή απονομής του 17ου Δ.Δ.Ο.Α.Θ

Η απονομή των μεταλλίων του 17ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/03/2017 και ώρα 19:30 στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα, στη διάρκεια επίσημου δείπνου, με κόστος συμμετοχής 60€/άτομο..

Διαβάστε Περισσότερα

Ενημέρωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την τελετή απονομής του 17ου Δ.Δ.Ο.Α.Θ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού οίνου και αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, 4 Μαρτίου 2017 στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Μετά από δεκαέξι επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία του, ενώ φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται παράλληλα και ο «Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Τα Μετάλλια και οι Νικητές

Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2016»  που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα

Τελετή απονομής βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η απονομή των βραβείων του φετινού Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 19:30 στην Αίγλη Ζαππείου

Διαβάστε Περισσότερα

Δελτίο Τύπου 26-02-2016

Ξεκίνησε ο «16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης», ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας, σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Περισσότερα

Δελτίο Τύπου

Μετά από δεκαπέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία του, φέτος για δεύτερη φορά και με τη συμμετοχή αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε Περισσότερα

 • 1
 • 2
Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
  • Έδρα

   Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
   τηλ: 2310 281617, 2310 281632
   fax: 2310 281619
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

   Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
   Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
   Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
   Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
   Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

Copyright © 2015 - Developed by OpenWare