Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου

Μετά από δεκαπέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία του, φέτος για δεύτερη φορά και με τη συμμετοχή αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθούν ο «16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» και ο «2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων γευσιγνωστών-κριτών.

Οι Διαγωνισμοί διοργανώνονται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Η διεξαγωγή των Διαγωνισμών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop-Boutique (26-29/2/16) που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO.

Στην ιστοσελίδα «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», www.tiwc.gr, μπορείτε να ενημερωθείτε για το προφίλ και τους στόχους του και να βρείτε κάθε πληροφορία για τον κανονισμό και τις δηλώσεις συμμετοχής, τα μετάλλια, τις ειδικές διακρίσεις, τους γευσιγνώστες και τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι, οινοπαραγωγοί και διακινητές οίνων μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου ενώ η παραλαβή των δειγμάτων-κρασιών θα πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2016.

Η τελετή απονομής των μεταλλίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έκθεσης Oinorama.

Το κοινό, επαγγελματίες και καταναλωτές, θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας τους βραβευμένους οίνους και τα βραβευμένα αποστάγματα των Διαγωνισμών, στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Detrop-Boutique την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, και στην Αθήνα, στην έκθεση Οινόραμα, την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.

Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
  • Έδρα

   Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
   τηλ: 2310 281617, 2310 281632
   fax: 2310 281619
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

   Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
   Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
   Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
   Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
   Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

glosses mobile