Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

ΔΔΟΑΘ 2019 - Τελετή Απονομής Μεταλλίων & Συμμετοχή στο Οινόραμα

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης στην Αθήνα 2-4 Μαρτίου 2019

Τελετή Απονομής Μεταλλίων & Έκθεση Οινόραμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το γεγονός που οι Έλληνες οινοποιοί και αποσταγματοποιοί αναμένουν, η τελετή απονομής με το επίσημο δείπνο του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»!
Η τελετή απονομής του Διαγωνισμού αποτελεί πάντα το μοναδικό γεγονός όπου οι Έλληνες οινοποιοί και αποσταγματοποιοί έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μεταξύ τους σαν παρέα συνοδοιπόρων στην ίδια κατεύθυνση, της δημιουργίας και προώθησης των επώνυμων ποιοτικών ελληνικών οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων.

Μαζί τους, οι οικογένειες, οι φίλοι και συνεργάτες τους. Κάθε χρόνο όλος αυτός ο κόσμος συναντιέται με την ευκαιρία της τελετής απονομής του Διαγωνισμού, συγχαίρει ο ένας τον άλλο για το βραβείο που έχει αποκτήσει, μοιράζονται νέα, προβληματισμούς και οράματα.

Την τελετή εκτός από τους οινοποιούς και αποσταγματοποιούς, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων του κλάδου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους, των χορηγών και χορηγών επικοινωνίας του Διαγωνισμού.

Ο πρόεδρος της ένωσης οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» κ. Μπουτάρης απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες κάνοντας μία σύντομη εισαγωγή για το θεσμό του Διαγωνισμού, την πορεία εργασιών της φετινής διοργάνωσης και τα αποτελέσματά της.

Ο κ. Μπουτάρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς τους Διαγωνισμού και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχημένη υλοποίησή του.

Θυμίζουμε πως «χρυσός χορηγός» του ΔΔΟΑΘ 2019 είναι η Τράπεζα Πειραιώς, «μεγάλοι χορηγοί» η AlpaGlass, Αφοί Κοκκαλίδη, Κοροπούλης και Οινόραμα, «χορηγοί» η Αμπελοοινική, Anthesis, Astron, Gr Inox, Metalux, Novacert και Vitro, «χορηγοί γευμάτων» το Κτήμα Γεροβασιλείου, η Κυρ-Γιάννη, Kitrvs Winery και Κτήμα Παυλίδη, «χορηγός προϊόντων» η Acqua Panna και S. Pellegrino, «χορηγοί gala dinner» η Κυρ-Γιάννη, Τριποδάκης, Panagiotopoulos Wines, Vaeni Naoussa, ΕΟΣ Σάμου, Δεκαράκι και ΣΕΑΟΠ.

Κορυφαίο γεγονός της βραδιάς η απονομή εκ μέρους όλων των οινοποιών Ελλάδας του βραβείου «Greek Wine Industry Award». Στη φετινή 6η απονομή, το βραβείο προσφέρθηκε στον κ. Γιώργο Παπαπαναγιώτου, προϊστάμενο Τμήματος Προγραμμάτων Οίνου της Enterprise Greece (πρώην Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών / ΟΠΕ).

Ο κ. Στέλλιος Μπουτάρης, φανερά συγκινημένος, προσέφερε στον κ. Παπαπαναγιώτου το βραβείο εκ μέρους όλων των Ελλήνων οινοποιών, εξαίροντας το έργο και τη συμβολή του στην προβολή και προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Οίνου στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου με τη σειρά του ευχαρίστησε τους Έλληνες οινοποιούς για το βραβείο, δηλώνοντας πως ήταν τιμή για εκείνον να υπηρετήσει τον οινοποιητικό κλάδο, πάντα με προσήλωση και την αίσθηση του καθήκοντος. Ξεκινώντας τη σύντομη ομιλία του ο κ. Παπαπαναγιώτου τόνισε «Θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου επιβραβεύονται τα πρώτα βήματα που έγιναν στην προβολή και την προώθηση του Ελληνικού Κρασιού στις αγορές του εξωτερικού. Σε αυτές τις προσπάθειες, που άρχισαν το 1980, συνέβαλα και εγώ, από το 1987 και μετά, από τη θέση του product manager στο κρασί στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, τον ΟΠΕ, και από το 2014 και μετά στο Enterprise Greece.». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Διαγωνισμού, κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, ανέλαβε την απονομή των μεταλλίων της φετινής διοργάνωσης προσκαλώντας επίσημους προσκεκλημένους από φορείς και χορηγούς να προσφέρουν τα μετάλλια στις νικήτριες οινοποιίες και αποσταγματοποιίες.

Η παρουσία του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2019» στην Αθήνα υπήρξε έντονη και στην έκθεση Οινόραμα 2019.

Στην έκθεση, όπου φέτος συμπλήρωσε τα 25 χρόνια της λειτουργίας της, ο Διαγωνισμός με δικό του περίπτερο είχε στη διάθεση του κοινού τα χρυσά βραβευμένα κρασιά του ΔΔΟΑΘ 2019, ενώ παράλληλα διοργάνωσε θεματικές γευστικές δοκιμές και διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας.

Να θυμίσουμε πως το διαγωνιστικό τμήμα του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» ολοκληρώθηκε φέτος στις 21 Φεβρουαρίου, ύστερα από τις τριήμερες εργασίες γευστικών δοκιμών και αξιολόγησης 25 έμπειρων γευσιγνωστών-κριτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο απόηχος του Διαγωνισμού εμφανίζεται πλέον στις φιάλες των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων, με το χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο διακριτικό αυτοκόλλητο της διοργάνωσης που φέρει το εμβληματικό χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο!

Στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.tiwc.gr, μπορείτε να πληροφορηθείτε εκτενέστερα για τη διοργάνωσή του, τους στόχους και τον κανονισμό του, στατιστικά στοιχεία, τους γευσιγνώστες-κριτές, τους χορηγούς αλλά και τους προηγούμενους Διαγωνισμούς.
Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
  • Έδρα

   Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
   τηλ: 2310 281617, 2310 281632
   fax: 2310 281619
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

   Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
   Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
   Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
   Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
   Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

glosses mobile