Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα - Βράβευση - Οινόραμα

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
στην Αθήνα 2-4 Μαρτίου 2019
Αποτελέσματα – Βραβεύσεις – Οινόραμα

Το διαγωνιστικό τμήμα του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» ολοκληρώθηκε φέτος στις 21 Φεβρουαρίου, ύστερα από τις τριήμερες εργασίες γευστικών δοκιμών και αξιολόγησης 25 έμπειρων γευσιγνωστών-κριτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Διαγωνισμός συμπληρώνοντας πλέον τα 20 χρόνια λειτουργίας του (1999-2019), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και τους νικητές και ετοιμάζεται για την παρουσία του στην Αθήνα, μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου 2019!

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΔΟΑΘ για το Σάββατο 2 Μαρτίου διοργανώνει την τελετή απονομής των μεταλλίων με επίσημο δείπνο, στις οινοποιίες-αποσταγματοποιίες όπου οι οίνοι και τα αποστάγματα που τους εκπροσώπησαν στη διοργάνωση απέσπασαν την απαιτούμενη για βράβευση βαθμολογία.

Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, στην αίθουσα Parthenon, στις 20:00 με την παρουσία οινοπαραγωγών, οινολόγων και συνεργατών τους από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την τελετή θα συντονίσει ο πρόεδρος του Διαγωνισμού, κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

Επιπλέον, αναμένεται η εκπροσώπηση των φορέων του οινοποιητικού κλάδου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους, των χορηγών και χορηγών επικοινωνίας του Διαγωνισμού.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, όλος ο κλάδος των οινοποιών Ελλάδος τιμά μία προσωπικότητα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που έχει συμβάλει στην προώθηση του Ελληνικού Οίνου.

Για τη φετινή βράβευση, ο κλάδος σε μία ειδική τελετή, αποδίδει τις μέγιστες ευχαριστίες του, με το κατά σειρά 6ο Greek Wine Industry Award στον κ. Γιώργο Παπαπαναγιώτου, Προϊστάμενο Τμήματος Προγραμμάτων Οίνου της Enterprise Greece (πρώην Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών / ΟΠΕ).

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2019» συμμετέχει φέτος με δικό του περίπτερο στην έκθεση «Οινόραμα 2019»!

Στη διάρκεια της λειτουργίας της έκθεσης, 2-4 Μαρτίου, στο περίπτερο του Διαγωνισμού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να δοκιμάσει τους βραβευθέντες οίνους και τα αποστάγματα με χρυσό μετάλλιο από τη φετινή διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν για γευστική δοκιμή οι «καλύτεροι ανά κατηγορία» και οι «χρυσοί» οίνοι, το «καλύτερο» και τα «χρυσά» αποστάγματα, καθώς και οι οίνοι των ειδικών διακρίσεων.

Επιπρόσθετα, στο περίπτερο θα γίνει «διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας» με τους βραβευμένους οίνους του Διαγωνισμού καθώς και θεματικές γευστικές δοκιμές ανά κατηγορία οίνων και αποστάγματος.

Το περίπτερο του Διαγωνισμού θα το βρείτε στην έκθεση «Οινόραμα» στην αίθουσα 1, με αριθμό ΜΠΛΕ 88.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, τα αποτελέσματά του, τον κανονισμό, τους γευσιγνώστες-κριτές, τους χορηγούς και τους στόχους του, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr
Διεθνης Διαγωνισμος οινου Demo Αποσταγματων Θεσσαλονικης
  • Έδρα

   Γιαννιτσών 90, 54627, Θεσσαλονίκη
   τηλ: 2310 281617, 2310 281632
   fax: 2310 281619
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αποστολής Δειγμάτων

   Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
   Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος
   Εγνατία 154, (HELEXPO-ΔΕΘ)
   Αποθήκη Διαγωνισμού Οίνου
   Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη

glosses mobile